Monday, April 26, 2010

Lamme-vaktI natt skal jeg sitte lammevakt for første gang.... Sammen med O-mannen og Libby blir det viktig å holde seg våkne i natt og hjelpe alle de ullete mødrene å sette små nøster til verden... Jeg gleder meg! Jeg har vært med på mange andre fødsler, men aldri lam... så dette blir gøy... Masse kaffi og sukker og jeg drasser med meg laptoppen så vi kan glane litt på film innimellom og... kortstokken må selvsagt med...

Det største problemet blir nok helst at jeg vil ta med meg alle de søte nøstene *hjem*... >.< Men jeg har IKKE PLASS... må huske det!!! Skulle visst bodd på stor gård med masse dyr jeg... er i himmelen når jeg får lov å være nær dyrene... enten det er i ku-fjøset, stallen eller denne gangen i sauefjøset!

Så selv om jeg sikkert kommer til å være helt ødelagt imorgen... og alle planene mine om å rydde hagen sikkert blir sovet vekk... så er det verdt det... det er noe helt spesielt å se nytt liv komme til verden... plutselig er det en helt ny sjel blandt oss... med sine egen vilje og varme...


Og lam er vel blant de søteste av baby-dyrene våre, eller hva? De er jo som små kosebamser.... Og bare så morsomme der de spretter rundt!


Sau er kanskje ikke kjent for å være de mest kosete dyra... men man kan få nært forhold til disse også... O-mannen hadde i mange år en sau ved navn "Sirkeline"... Sirkeline ligger nå på sofaen og varmer føttene våre... ikke se så rart på meg! Ulla hennes varmer oss lengre enn hun selv kunne ;) Jeg har bare møtt sofa-Sirkeline, men har fått høre at hun levde i mange år, fler enn hun egentlig skulle... for hun var O-mannen sin... Hi hi... Og sau er ålreite dyr! Tenk på hva de gir oss, varme klær, og den beste maten! Lammelår og Får-i-kål...med raggsokk på beina!

Og selv om de fleste nøstene havner i gryta til høsten... så virker det som om de lever livet fullt ut mens de enda er her!!! Noe å lære fra... hopp og sprett og vær glad mens man kan, for man vet ikke hvilket bord man ligger på til høsten ;)

5 comments:

Cathrines Kreative Hjørne said...

Hei!
Takk for kommentar hos meg - både om menn i bunad, og om drømmen om et småbruk! Skal si du er heldig som bor på landet og får oppleve dette! Håper lammingene gikk bra! Ja, de er noen søte små, og du hadde funnet mange herlige bilder!

Ønsker deg en fin dag!

Klem Cathrine :-)

Ps. Det er leeeenge til får-i-kål tiden nå da! :-(

Anonymous said...

Det var veldig fint skrivet Trine!
Gleder meg veldig til i kveld/ natt :-)
Hm, bestefar har sikkert også plass for en lam i haggen...

Virus said...

Savner lamminga jeg, blitt noen år siden jeg har fått vært med nå, hehe mange gode minner :)

Monica Helén said...

" hopp og sprett og vær glad mens man kan, for man vet ikke hvilket bord man ligger på til høsten"
hehe..=) Det var utrolig bra sagt..=)

Lam er så vakre og nydelige! Jeg må få til en liten shoot av noen slike en dag... =) jeg vil jeg vil jeg vil..<3

Hulda said...

Så skjønne, små lam du viser bilder av. Vakre, alle sammen, og så fine bilder av dem. :)

Takk for kommentar! Utenfor porten har vi fortsatt grus, og skal ha på et lass til slik at det holder seg bedre. :)