Sunday, October 3, 2010

Mitt beste loppisfunn?

Det er loppisfunn og bruktfunn som står i fokus hos NIB denne mnd. Vi skal vise frem vårt beste funn... herregud... hvordan skal jeg kunne klare å velge bare èn?!?? Hele huset mitt er jo ett eneste stort loppisfunn!!! Det er faktisk helt sant, jeg har kun kjøpt 2 ting nytt da jeg flyttet inn, 2 glasskap! Disse står i spisestuen. Ellers er ALT kjøpt brukt. Selvsagt er noe av nips og pynt kjøpt nytt, men det aller meste er gjenbruk! Jeg er stolt over dette, og har absolutt tenkt å fortsette denne trenden i resten av huset :)

Men hva er så mitt beste funn? Er det sengen? Kjøpt på fretex, inkludert nattbord? Det hele ble malt hvitt før det flyttet inn på soverommet (var mørkt treværk før)...
Eller er det spisestuen? Selve bordet kjøpte jeg av husets forrige eier, det var et helt alminnelig furubord. Stolene har jeg samlet i åresvis, på loppiser eller bruktbutikker. Malt om i "lavendel". Bordet i seg selv ble malt hvitt...

Kunne det tenkes at det var krydderhylla mi? Funnet sliten og forlatt i garasjen til onkel? Som jeg (og pappa) pusset opp, og nå er den et vakkert innslag i kaffikroken min.Der står også det nydelige turkise saltkaret. Som også ble funnet i samme garasje. Den har jeg nå kaffifilter i. Den gamle kaffiboksen er fra den lokale brukthandleren :) Og der har jeg selvsagt kaffi'n min.

Også er det jo mange småting på kjøkkenet som er brukt! Den gamle grønne vekta. Også funnet i onkel sin garasje. Samlingen med turkise & grønne kjøkken kjøkken ting over ovnen, som er i daglig bruk. Eller den søte lille honningkrukka? Kjøpt på etsy.com. Tilogmed eggedeleren er kjøpt brukt!
Denne grønne kassen er laget av onkelen min. Jeg fant den i kjelleren til bestemor! Kjelen er loppisfunn (90% av kjelene mine er fra loppis). Kjøkkenutstyret like så. For ikke å snakke om kjøkkenbordet! Dette er arvet fra bestemor. Det har tilhørt oldefaren min. Så dette er gammelt, jeg har ikke gjort noe som helst med det. Kun fått vekk løs maling.

De to store stolene er kjøpt på loppis, og den nydelige taburetten med den perfekte grønnfargen reddet jeg fra pauserommet der jeg jobbet en gang. (De fikk en annen i ertstattning). Den ble GODT skrubbet da man nesten ikke kunne se fargen pga dritt.... Nå er den min store favoritt blant taburettene mine :)Så som dere skjønner det ikke lett å velge! Jeg tror nesten det får være NIB sin jobb :) Jeg har jo ikke vist frem halvparten en gang... det er mye mye mer å velge i egentlig... men dette er kanskje favorittene :)

11 comments:

Anonymous said...

Du kan jammen være stolt av alle funnene dine!! Gjenbruk er flott!!
Flink jente, det ;)

Queen Bee

HANNE said...

Her var det mye fint!


Hanne

elinAnita (eddaskreativiteter ) said...

Heisann..
ja du er like innhuga gjenbruker som meg du.....masse flott du har:)Her i huset er det bare sofaen som er kjøpt nytt:)
kos deg
eddaKlemmer

Monica Helén said...

Hjemme hos deg er det i sannhet masse funn!! Det er plent umulig å skulle velge én ting utav alt det flotte du har..=) Du har virkelig grunn til å være stolt over å ha kjøpt alt brukt!

akkurat her og nå, her jeg sitter i en sideveisblåst campingvogn i nordtrøndelag, er det vekten jeg faller mest for. Men så er jeg jo rimelig gla i kjøkkenbordet ditt også.. hmmm... men nei, det er vekten jeg elsker ikveld...=)

Huldra said...

Ohh.. Du har virkelig et godt gjenbruksøye! Utrolig mange lekre saker du viser her. Skjønner godt at det ikke var lett å velge ja. :)

Helga Sofie said...

WOW! Nå ble jeg kjempeinspirert :) Gjett om jeg skal gjøre alvor av å freshe opp alle sakene jeg har samlet - du vet sånne: jeg kan jo ikke kaste det siden jeg først har det - men hva og hvordan skal jeg nytte det... Tusen takk for lekre tips :)

Kaspara said...

Heisan!
Tusen takk for koselig tilbakemelding på loppefunnene mine!
Det jeg festet meg aller mest ved av fine funn var den helt fantastiske krydderhylla; fineste jeg har sett. Likte så godt tapeten på soverommet også.
Ha en fin helg!
Hilsen kaspara

Sareptas krukke said...

Du gjør det umulig for NIB å velge - altfor mange herlige funn. Digger døren som står på kjøkkenet, fantastisk patina... Må også innrømme at jeg er sjalu på krydderhylla;)
God helg, og takk for trivelig kommentar.
Anita

HønePøne said...

Gurimalla for et nydelig kjøkken!
Ser ut som om det er tatt ut fra en reportasje i "lev landlig" :)Knallfint! Elsker alle de knallfine gamle tingen, og grønnfargen som går igjen er helt skjønn!
Men over til hest! :)
Din Welsh ser jo helt skjønn ut! Unghest? Sec C går opp til 138?
Min skjønne hoppe heter Tirclyn Cariad, og er etter Thorneyside tke egualizer, og Tirclyn Sian. Morfar er selveste Nebo Daniel :)
Hun er importert fra Wales.
Hva med skjønningen din?
NPA treff hadde vært topp. Har planer om å bedekkee henne med en Storhaug hingst til sommeren. Da må jeg stille hoppe og føll etterhvert ;)
Ha en fortsatt god helg! =)

HønePøne said...

Hei igjen!
Du er jo skikkelig aktiv i Welsh miljøet du! Høres knallkjekt ut!
Det var Wenche Lanner som importerte Carrie til Norge, ogjeg har hørt at hun har et godt blikk for gode hester :)
Føllet ditt ser helt nydelig ut! Heldige deg! Håper det blir føll på meg etterhvert også :)
Marcello er en veldig vakker hingst! Carrie har vært bedekt av han en gang, og fkk en hoppe ved navn Please be gentle Carmell. Tror ikke kombinasjonen var så bra mellom Carrie/Marcello. Hun var heldigere med de to føllene hun fikk med Flying Seaking.

Gleder meg til å høre mer fra deg!

Cecca B said...

Fantastisk mye fint du har - jeg skjønner godt at det var problematisk å plukket ut én favoritt! :) Nydelig grønnfarge på kjøkkenstolene dine også :)

Tusen takk for stemmen på NIB - da tror jeg vi deler en felles svakhet for slitt skinn. Finner jeg det på loppis så kjøper jeg det. Basta :)