Monday, December 20, 2010

Jul på Vinnord 2010

Endelig har jeg fått tatt noen respektable bilder av julepynten her på Vinnord i år :) Tusen takk til mamma for hjelp i huset, og kameralån! Og takk til pappa og Aileen for hjelp med treet :) Her kommer ett bilderas!

En liten amerikansk Hallmark nisse pynter opp på brettet på kjøkkenet. Blant julekuler og lys.

Fattigmannsølv og røde julekuler :) Bilde av bestemor i bakgrunn...


En bitteliten julestjerne pynter opp på spisestuebordet sammen med levende lys.


Den søte gyngehesten fra Sparkjøp har atter en gang funnet veien til spisestua nå i år! Den har visst fått ett knall og fall, for det mangler ett øre.. Jeg mistenker Hulder-pus!

Edelgran må det være... og skikkelig Disney tre. Med masse glitter og MASSE lys. Har derfor dobbelt opp, både små "fairylights" og vanlig norske julelys. Stjernen i toppen er fra 50tallet, og mamma har helt lik. For meg er det INGENTING annet jeg kan ha i toppen. Og denne var jeg så heldig å få gratis av en snill brukthandler i Drammen...

Selv hesteskoen på den gamle døren har fått julesløyfe må vite :)
I lesekroken sitter den kloke ugla og lese-nissen og pynter opp!

Jeg burde kanskje ha byttet ut kanien nå? hi hi... men det er iallfall juleduk og nisse der! Den fantastiske pidestallen (lysestake) er fjoårets resultat av gavekort til jul :)
På det lille hjørnebordet står den store glassklokken min, med juledekor. I gjor var den fylt med kristorn og julekuler. I år er det litt annerledes med hvite fugler, rust&turkis, og litt bær med granbar.
På dette bordet står også den lille samlingen min av "Hallmark's Santas Around the World" nisser. Disse er IKKE lett å få tak i. To av dem har jeg fått av vertsfamilien min i USA, mens den tredje har jeg kjøpt på Ebay. De er faktisk ganske dyre, og sjeldne. Iallfall her i Europa. Skulle vel ønske meg fler ja. Fra venstre ser dere Norge, England og Tyskland.

Enkel julepynt i stuevinduet. Fuglene har jeg jo alltid fremme. Men det ble fort jul med liten krans (lysestake pynt) og noen candy canes!

Disse telysglassene klarer jeg meg ikke uten. Pleier egentlig ikke å ha de fremme til jul, men i år fikk jeg de til å passe inn!
Min nye julekule! PRIKKER!!! Hurra....
Det bittelille fugleburet var en gang sort (tror jeg kjøpte det på Indiska?), jeg lakket det for lenge siden i sølv. Det bleier å bo ute om sommeren. Men nå tok jeg det inn, puttet en liten sølvfugl i den, og litt granbar... voila!
Juletreet :) Med flere candycanes. Duu kan tro jeg har mitt svare strev med å holde Hulder-pus unna! Hun vil helst klatre helt til tops! Heksa derimot bryr seg ikke...
Den litt mindre glassklokken i vinduet. Denne pleier jeg jo alltid å ha flasker i. Nå har jeg bare pimpet litt til jul! Ble veldig fornøyd.
Kroken på kjøkkenet har fått litt !Candy Land" preg :) Jeg lot nemlig den fine muffinsboksen stå igjen...

Låvenisser på kjøkkenbenken :)

Mitt lille "kongle tre". Ikke så rent lite heller. STOR kongle fra England... med sløyfe, og "fot" av gammel minikopp!


Der har dere litt fra julehuset Vinnord dette året. Faktiskk ganske annerledes enn fra i fjor. Og det er jo litt moro. Var lettere å pynte i år også. Har nok bodd meg mer inn :)

God jul alle sammen!

8 comments:

Ida Susanne said...

OI..Her var det julestemning til de grader..
HERLIG å komme hit å hente litt juleglede ettersom jeg ikke er i "ida-form"
SUKK..
TUSEN takk for snille ord inne hos meg :)
Jorik har blitt vist flere ganger han altså*ler*
Om du blar deg laaangt nedover på siden min så finner du han på høyre side et setd tror jeg :)
Han er en stor og hvit isbjørn..En islandshest. Min store stolthet*s*
Er så HERLIG med disse hestene..
ELSKER dem :)

Go klem til deg fra meg :)

Lise said...

Hei! Tusen takk for hyggelige ord. :-) flotte julebilder du tar. Har du en welsh mountain? så nydelig!!!! Lærte å ri på en welsh. Kjenner jeg blir litt sentimental med den tanken. ;-) de er herlige dyr. mvh Lise

tante fiolett said...

Hei på deg:)
Jeg sier bare takkiligemåde jeg;) så koselig hos deg:)
så skjønne dyr du har, kjempesøte!! Hadde ei flott araberhoppe en gang jeg, som jeg savner henne, lukten av stall og rideturer i skogen *sukk*... jaja..:)
Legger meg til som følger jeg, for jeg titter gjerne innom deg igjen:) og jeg blir selvfølgeli kjempe glad om du også vil følge meg;)
klem fra Jeanette

Mitt hvite hus said...

Koselig du har pyntet.-..og masse flott julepynt du har..

godt å få hjelp til å pynte..

ønsker ded fine dage rmot jul

klemmer =))

Jeanette ♥ said...

Kjempe nydelig.

Du har en herlig blogg,som jeg helt tilfeldig ramla inn til igår.
Har titta meg litt mer rundt i dag og sku ønske jeg var like flink som deg til å pynte og stæsje ;o)

god jul til deg og dine.

Klem Jeanette

Virus said...

kjempekoselig, gleder meg til å se det i levende live :)

RoseSommer said...

Flotte bilder! Kjekt å ha blogg, for da kan vi jo gå tilbake selv også og se hvordan vi pyntet året før, eller 10 år før, hvis vi fremdeles blogger i 2020.
Den julesterna i toppen av treet ditt har jeg (antagelig) maken til, for jeg passet på å "arve" den av foreldrene mine. Det er som du sier; det er DET som er stjerne! Men jeg har fått et problem; lysene som finnes nå er for store! Jeg får ikke tredd stjerna på lysa. Men jeg har tatt vare på den, og kikker iallefall på den hver lillejulaften....
GOD JUL!!!

Monica Helén said...

Helt nydelig!! =)

Favoritten min var gyngehesten på bordet, og den lille låvenissen med nisselua langt ned over ansiktet...:)