Monday, November 8, 2010

Storblogging - Kjøkken

Jeg har faktisk ikke vist frem HELE kjøkkenet etter at jeg flyttet inn... bare litt her og litt der liksom... så da tenkte jeg det var tids for akkurat det. Er egentlig veldig fan av slik "stor" blogging hos andre. Små bilder av detaljer og stæsj kan alle få til, men å trekke sammen ett helt rom og få det til å se bra ut er noe ganske annet :)

Bare sånn for å minne dere på hvordan det VAR:

Desverre ble fargene noe "off" her... o.O Litt for høy kontrast inst. på kamera tror jeg...

Benken min er i eik, heltre :) Gave fra mamma & pappa. Da jeg overhode ikke hadde råd til dette self. Den grønne vekta er fra garsjen til onkel o.O, fjølene er fra mor (mormor), likeså er den fantastiske kaffekanna! Som jeg alltid koker tevann på. Ingen plastikk dupeditt med ledning her nei!
Kjøkkenet er det rommet jeg kanskje liker aller best her på Vinnord. Det har blitt AKKURAT slik jeg ville ha det, og var også det første rommet som ble påbegynt. Allerede samme dagen som jeg tok over stua her (1.aug 2008) fartet jeg og min supre pappa til ikea og kjøpte nytt kjøkken... for det var IKKE pent det som var her :)
Fargen jeg har brukt på veggen er av en gammeldags grønn, nesten litt varm pistaje kanskje? Jeg har fått mange rare reaksjoner på denne. Alt fra "uhm...du skal vel male om?" til "fy søren så lekker".... ja smaken er jo som baken da vet du... de fleste stusser litt på den til å begynne med, men så ser de mer helheten og hvor lyst og gammeldags kjøkkenet mitt er :) Også liker de den! Mamma for eksempel syns det var det styggeste fargen på jord da hun så den i spannet og kunne overhode ikke skjønne hva jeg tenkte på. Men nå tør jeg påstå at kjøkkenet mitt er hennes favoritt også!
Emalje kaffikanna ble kjøpt i Glasgow for mange mange år siden. Da jeg bodde der, det nydelige emaljerte litersmålet har jeg "hjemmeverpet" egg i, den fulgte med huset. Den blå treboksen kjøpte jeg på loppis i england i sommer, og den glotte kakeboksen inneholder knekkebrød :) Den ble funnet på salg i england i sommer den også!
Og det morsomme er at når min kjæreste mamma gikk på skolen fikk hun i oppgave å skrive stil om livet som voksen. Mamma beskrev huset sitt (så dette med hus-dille går nok i arv). Og hvordan skulle kjøkkenet se ut? Jo det skulle være grønt ja! Med gulvbelegg... for det var så enkelt å vaske ;) (og det har jeg!)

Kaffikroken har jeg jo avbildet en del ganger :) Bildet er en gave fra O-mannen (bestevenn), kaffikverna fra mor, den har tilhørt tante Anne... krydderhylle med masse te er reddet fra onkel sin garasje, og det samme er saltkaret, som jeg har
Gamle flasker i vinduet. Noen ganger har jeg blomster i de, men de er fine uansett! Lyset blir så bra når det skinner gjennom det flotte glasset. Vinduene er orginale, og gjør utsikten litt bølgete... det er visst også på tide med en puss ser jeg...ehem....

Mamma kom hjem fra Tromsø med 2 nye Greengate kopper til meg! I det nye mønsteret "Sophia White". Hun visste jeg hadde jaktet på akkurat disse *lenge* Jeg fikk en som takk for hundepass mens de var der oppe!!! Bedre takkegave kan ei tenkes!
Ved siden av komfyren har jeg det mest nødvendige av krydder (salt & pepper, og muskattnøtt!!!) Den grønne snekkersaken er en kasse til skopuss... sånn egentlig. Den ble laget på skolen av onkelen min. Og han mente nok at jeg skulle ha den mange mange år senere, for han malte den GRØNN :) Er veldig glad i denne! litersmål og kjele i alminium er loppisfunn :) Rotmoseren er også loppisfunn, malt turkis av meg.
Over ovnen henger samlingen min med nutbrown & skyline greier. I grønt eller turkis. De er ofte i bruk faktisk!
Soda-koppen fulgte med huset, og jeg har vaskekost og zalo oppi :) Skiltet kjøpte jeg etter tvang fra min søster. Da det værste jeg vet er oppvask! Og unngår det så lenge det er mulig :)
Den hvite hylla har jeg jo blogget om før. Den hang på do da jeg kjøpte huset :) Nå huser den greengate samlinga mi :) På den gamle ovnen står litt stæsj og ett gammelt gammelt bilde av bestemoren min :) Elsker dette bildet. Jeg har lånt det, og jeg må få surret meg til å orde med kopi slik at mor kan få det tilbake. Stakars!
Denne alminium...bøtta eller hva man skal kalle det inneholder kattemat :) Aass bryggeri kassen er så kul syns jeg. Spesielt siden det er det lokale bryggeriet!
Håper dere likte turen gjennom kjøkkenet mitt :) Ha en flott uke alle sammen!

9 comments:

allesistgut said...

Liker kjøkkenet ditt. Særlig stolene og den gamle oven. Ha en fin uke! :)

Hilsen allesistgut

Chiline said...

Hei

Utrolig koselig kjøkken du har!
Syns grønnfargen er pen, og passer godt inn her ;)
Mange herlige detaljer, og så kjekt med gjenbruk.
Ha en riktig fin uke :)

Klem Chiline

Alfasinteriør said...

Flott kjøkken;)
Ha en riktig god uke.
klem

RoseSommer said...

Det var virkelig moro å se alle bildene. Har sittet lenge og kikket og kikket. Har virkelig kost meg. Så mange uvanlige ting. Den gamle sorte ovnen er det jo ikke så vanlig å se i de tusen hjem nå for tiden. (Det sto en sånn i huset jeg bodde de første årene av mitt liv, og sånt gjør inntrykk!)
Men så har du mange "vanlige" ting også, iallefall for loppejegere som meg. Har sett mange av tingene du har kjøpt, men har ikke sett potensialet i dem slik du har. Trodde jeg hadde god fantasi, men....
Takk for titten!

2ne said...

Utrolig koselig kjøkken du har ;)

STYLIZIMO said...

For et nydelig kjokken du har! Elsker alle de fine detaljene.

klem Nina

Haust said...

Så utruleg koseleg kjøkken! Herleg, gamaldags stemning! Må vere triveleg å drikke kaffien sin ved kjøkkenbordet ditt. :)

Monica Helén said...

Jeg også bare elsker kjøkkenet ditt..=) Det er ett vakkert rom som jeg GLATT hadde kopiert og hermet til punkt og prikke etter, hadde jeg hatt muligheten...:P
(Jeg er ikke noen spesiell loppisentusiast, desverre... for mye folk, for mye ting, vanskelig å finne noe flott... noen burde smitte meg..)

Savner deg og huset ditt..=) You know I do..

Julia @ Hooked on Houses said...

It's beautiful! What a dramatic before & after. So glad you told me about it--thanks, Trine. I'm going to look around the rest of your blog now! :)