Saturday, March 5, 2011

Dreamhouse Revisitied4.mai 2008 var jeg og pappa og tittet på ett gammelt og forfallent hus. Som jeg øyeblikkelig drømte om å pusse opp å bringe tilbake til live... Dette ble det ikke noe av, og i august samme året kjøpte jeg Vinnord!

Men jeg hadde jo mange drømmer og tanker om hvordan jeg ville ha det... og laget noen "stylesheets".... nå fikk jeg lyst til å se hvordan det EGENTLIG ble da :) Og hvordan jeg hadde TENKT det, DEN gangen... for mange ideer og drømmer lir til mens man holder på :D

P.s. Trykk på bildene, så blir de større og lettere og se!

Stuedrømmen: Den gangen ønsket jeg meg enn grønn, hvit, romantisk, sommerlig stue. Med gamledagse detaljer og mye luft & lys. Og litt "hage-drivhus-innendørs" følelse. Med innslag av eventyr!
Stuerealiteten: Stua mi er malt i en lys lys lys grønn, nesten hvit. Den har mye grønt, turkis og er veldig veldig sommerlig. Masse lys fra store vinduer. Innslag av eventyr og natur i form av bilder og mye fulgler. Lys og trivelig og aldeles ikke minimalistisk, men ei heller "overcrowded". Syns faktisk stua ligner ganske mye på stylesheet'en fra 2008 :) Noe mer turkis enn grønt har det blitt. Men "drivhus" følelsene tok jeg nok lengre enn først planlagt.
Noe annet å legge merke til: I "drømmen" så har jeg bilde av ett vanntroll, fra kunstneren Tony DiTerlizzi, dette bildet, og flere fra han, henger over sofaen min i dag. Greengate mugga er også på plass, på kjøkkenet! Og blir brukt som vase titt og ofte, med ja, rosa blomster!

Kjøkkendrømmen: ett landlig, koselig kjøkken. Overhode ikke minimalistisk, men med masse vintage nick nack. Greengate kopper og egen "kaffikrok" var et must. Hvite fronter og grønne detaljer.
Kjøkkenrealiteten: pistasjegrønne vegger, hvite & landlige fronter. Mange grønne detaljer, som nesten alle er vintage. Masse greengate og vårlige farger. Egen kaffikrok selvsagt! Jeg ser at fargekartet her har blitt mer svalt og nedtonet. Mens på stua ble det omvendt. Der ble den kraftigere og mer farger enn "drømmen".
andre ting å legge merke til: den grønne taburetten nederst på "drømmen", en slik eier jeg i dag, men blir brukt som avlastningsbord i stua.

Soveromsdrømmen: Duck egg blue, lyse farger som fikk deg til å føle som om du fløt rundt på en sky. Lyst, lett og landlig. Med innslag av noen fler mørke toner. Duse farger og svale stoffer.
Soveromsrealiteten: Duck egg blue (med ett ekstra kick). Litt kraftigere farge enn først tenkt. Tilpasset tapeten i bakgrunn. Hvite, landlige møbler og detaljer fra naturen. Lyse, lette stoffer. Og ja, det føles som om enn flyter rundt på en sky! Solen kommer inn tidlig på morgenen og vekker deg i et hærlig lys! Nok en gang, ganske spot on hva jeg ønsket meg den gangen ;)
Ha ha, dette var gøy! Jeg laget to style sheets til. For badet og hagen. Disse har jeg desverre ikke fått gjort noe med på Vinnord enda... men her kan du se hvordan det var påtenkt :) Så får jeg gjenbesøke disse en dag i fremtiden da, når disse rommene er klare :)


Drømmebadet: Turkist og fresht! Rett og slett! Jeg eier to slike fine blomsterpotter som vises her ;) Desverre er det værken vindu, eller plass til badekar her på vinnord. Drømmen nå er takvindu på badet og biblioteket :)

Hagedrømmen: blått tak på terassen (og det kommer!!!), hagegynge (det SKAL jeg også ha), hagedam (kommer trolig), masse rosa stauder (er i gang!!!) og hvite amerikanske ariondrack stoler. (har en, men den blir kanskje turkis?) :)Ha en flott lørdag da dere!

5 comments:

Anonymous said...

Spennende innlegg.. =) Grønt er jo så utrolig fin farge!

Ha en fin helg

Anya

RoseSommer said...

Så mye lekkert. Både fantasien og virkeligheten! Utrolig fine farger du har valgt. Vi skal pusse opp kjøkkenet til sommeren, tror jeg, og det hadde vært spenstig å valgt en sånn fin grønnfarge. Tør jeg???Fortsatt god helg.

Hulda said...

Flott og spennende å se hvordan drømmen var, og hvordan rommene ble. Du har holdt deg godt innenfor drømmen, ser jeg. :) Lekkert!

Falt veldig for kjøkkeninnlegget ditt under. Skal si du har det trivelig! Så fint! Herlig kjøkkeninnredning, og så mange koselige og spesielle detaljer. Den grønne hyllen falt jeg absolutt for. Får en god følelse når jeg ser på bildene dine!

Monica Helén said...

Du har vært skikkelig flink til å følge drømmen din og gjøre noe utav den! Utrolig lurt å ha slike moodboards eller hva man kaller det..=) Det skla jeg prøve å begynne å samle litt itl selv..=)
Gleder meg sånn til å se resten av huset forvandles like bra! =)

Myrullpiken said...

Rett og slett elsker kjøkkenet ditt:) Nå lengter jeg enda mer etter vår<3

Nyt søndagen:)

Klemmer fra myrullpiken<3