Wednesday, January 5, 2011

Bokåret mitt 2010Dette blir nok den siste oppsummeringen jeg gjør for 2010, men siden jeg er en uhelbredlig lesehest (og er hjemme pga omgangsyke)... så kan jeg nesten ikke la vær!

I 2010 leste jeg hele 32 titler, og da har jeg ikke regnet med samlebøker av Donald altså! Ha ha (ja jeg er også uhelbredlig Don Rosa/Donald/Disney fan)

Jeg leser en bok hele tiden. Jeg får panikk om jeg ikke har boka mi i veska (derav stor veske). Tenk om jeg må vente ett sted og må ty til "hjemmet" eller enda værre... "se og hør"... nei grøss!
Nå skal jeg ikke påstå at jeg leser mye tung litratur. Heller tvert om. Det går mye i lett fantasy, drama eller "who's dunnit" (krim). Og jeg leser 98% på engelsk. Dette holder språket mitt ved like, samt at det bare utgis så mange fler bøker på engelsk...

Jeg ELSKER bøker. Ikke bare å lese, men lukten! De vidunderlige fargene... hemligheten som gjemmer seg mellom permene... det ble tidlig klart for meg at jeg måtte ha et eget bibliotek. Desverre har ett slikt "tross alt ikke en nødvendighet"-rom måtte settes på venteliste. Sukk... Men en dag dere! En dag!!!


"The Lost Symbol" av Dan Brown; fikk den til bursdagen min i fjor, av O-mannen :) Hadde gledet meg lenge til denne, men sparte den til rett over jul. Den var knallbra. Ikke like mystisk og spennende som "the Da Vinci Code" kanskje. Men definitivt en bla-videre-bok :)

"Equal Rites" av Terry Pratchett. Det er min søster Eva som må få æren for å ha gjort meg hektet på Discworld. ER var den første "voksne" Discworld boken jeg leste. SÅ moro!!! Fantastisk humor-fantasy for oss som savner Harry Potter & co, men for all del ikke sammenlign hans bøker med disse :) Dette er bok nr 1 med heksene som hovedpersoner, alt i alt er det bok nr. 3

"The Spook's Mistake" av Jospeh Delaney. En mørk og spennende serie fra England. Dette er bok nr. 5. Anbefales på det sterkeste. Litt Stephen King og litt Harry Potter! Yaya!!"Silver Bay" av Jojo Moyes. En skikkelig chic lit! Hi hi... kjærlighet og hvalsafari! Helt midt i blinken for sommerlesning!!! Den var bra også!!! :)

"the Monsters of Templeton" av Lauren Groff. En av nykommerene i 2010. Historien var hærlig, en annerledes "finne seg selv" bok. Du hopper frem og tilbake i tid, gjennom familietreet til hovedpersonen. Lett å følge, da det faktisk er med en del illustrasjoner. Noe som gjør denne romanen spesiell i mine øyne!

"Wyrd Sisters" av Terry Pratchett. bok nr 2 med heksene, alt i alt bok nr. 6 i serien. Var egentlig ikke min favoritt Discworld denne her... men moro lell! Jeg bare visste det kunne være så mye mye bedre! :)"Of Bees and Mist" av Erick Setiawan. En merkel-snodig eventyr aktig bok. Veldig surrealistisk, og jeg klarte ikke sette fingeren på NÅR eller HVOR denne historien tok sted. Men utrolig bra! Denne var også ny av 2010. Denne handler om forholdet mellom kone og svigermor! I korte trekk... men den er så mye mye mer enn dette! Anbefales!

"Dead Until Dark" av Charlaine Harris. Ja, jeg måtte jo sjekke ut hva alt maset var om, True Blood gikk på tv, og ALLE snakket om den... jeg var ikke imponert... følte jeg hadde lest det før (Twilight)... mer sex, javel, mer vold, javel... bedre? Nope... Det ble med denne ene.

"Too Close To Home" av Linwood Barclay... pageturner! Jeg er svak for "whodunnits"... ja jeg innrømmer det. Jeg leser for å underholdes! Og dette er underholdning på sitt beste! Hi hi. Jeg elsker bøkene til Linwood, og håper å lese fler neste år! Krim, hvem drepte hvem type bok. Men helt utrolig morsom å lese!

"Hush, Hush" av Becca Fitzpatrick. Har vel blitt omtalt som den "neste bølgen" etter "Twilight"... nja... boka er bra den, men den når ikke Twilight stadiet. Den er litt treg, men varmes GODT opp mot slutten... bok nr 1 i en serie.

"Missy" av Chris Hannan. Horer fra ville vesten på rømmen... tenk på deg selv først, og sist, før du gjør noe for noen! Likte egentlig ikke denne så veldig... men leste den ut :)

"Catching Fire" av Suzanne Collins. Bok nr 2. i "hunger games" trilogien. Mamma mia... spennende!!! Disse bøkene blir du ikke kvitt! De sitter fast i hukommelsen din lenge, LENGE, etter siste setning... Håper virkelig hun kommer til å skrive mer!

"Witches Abroad" av Terry Pratchett. Bok nr. 3 med heksene, bok nr. 12 alt i alt i Discworld. :). Og her er Terry tilbake i toppform! hurra så gøy det er! Og for en reise!!! :) Masse humor og mye galskap!

"the Forgotten Garden" av Kate Morton. Hærlig familie drama, som spenner seg over ca 100år. Nydelig beskrevet... en vakker vakker bok!

"Jurrasic Park" av Michael Crichton. Elsket filmen! Digger boken! Jeg studerte ikke paleontologi for ikkeno :) Jurrasic Park må ta noe av skylden ja. Har faktisk ikke lest boken før. Men det var vel verdt å gjøre det!

"the Moth Diaries" av Rachel Klein. Rar... bare veldig rar. Overhodet ikke hva jeg trodde det skulle være, og det irriterte meg at slutten ikke hadde noe skikkelig SLUTT. Man fikk liksom ikke vite noe som helst. Dette irriterte meg. Men boken opp mot slutten, var kjempebra! :) Den skal visst filmes. Kanskje jeg skjønner mere da? Hi hi.

"the Poision Diaries" av Maryrose Wood. Veldig bra, men slutten hadde litt sånn "fortsettelse følger" følelse, og jeg tror ikke det kommer fler? Så det var litt dumt syns jeg. Ellers en søt, romantisk bok. I en eventyr-stil.

"the Pirates! In an adventure with the scientists" av Gideon Defoe. Helt banan-gal... rett og slett. Tull og tøys fra ende til annen (som ikke er veldig langt). MEn veldig moro på stranda, i solen :D

"The Swarm" av Frank Shäthzing. Tung... tung tung tung. Mange mange sider (900sider). Veldig mye vitenskap, mye fakta. Men skremmende virkelig, og utrolig bra! Den skal filmes, så klart, så mange vil nok heller se filmen. Jeg syns den ble lang mot slutten. Tror historien vil gjøre seg bra på film. Handler om økologi-krisen. Og aliens ;) Seriøst verdt å titte på! Hvis man har tid... og ork! Ha ha...

"the Undrowned Child" av Michelle Lovric. Søt eventyrhistorie, fra Venice! :)

"the Boy With The Cuckoo-Clock Heart" av Mathias Malzieu. Søt, gotisk eventyr historie. Sørgelig, men vakker! En kort, men veldig bra bok... likte denne utrolig godt. Om umulig kjærlighet og hvor lang man strakker seg for å redde den....

"Lords And Ladies" av Terry Pratchett. Enda en fantastisk Discworld bok med alles favoritt heks Esme Weatherwax! Kanskje den beste i serien, som jeg har lest.

"The Spooks Sacrifice" av Joseph Delany. Skummelt og mørk... og fantastisk! Gleder meg til neste bok :)

"Maskerade" av Terry Pratchett. Mer hærlig fantasy humor med Nanny Ogg og Esme Weatherwax!

"Mockingjay" av Suzanne Collins. En helt forferdelig bok! Utrolig bra... men den kryper så utrolig langt under huden din at det tar LANG tid å komme over den! Anbefales på det sterkeste! Dette er fremtids fantasy (men ikke Sci-fi). Med speilbilder fra hvordan verden kanskje ville bitt, om Hitler vant...

"I Shall wear Midnight" av Terry Pratchett. Den siste boken om Tiffany Aching. En råbra historie! Jeg syns den var så bra at jeg ble liggende og bare holde på boken og kose meg med bildene i hodet LENGE etter siste kapitel var fortært. Hvordan kan de bli bedre nå Terry?!

"Crescendo" av Becca Fitzpatric. Oppfølgeren til "hush hush". Og mye mye bedre! Saftigere og mer action. En BRA bok!!! :) Den slutter altfor brått og nå må vi vente på neste :(

"The Spooks Beastiary" av Joseph Delany. En tillegsbok til "Spooks" serien. Og veldig bra!

"The Secret History of Hobgoblins" av Ari Berk. En morsom fakta-fantasy bok! Med fantastiske illustrasjoner! Nr. 3 i en serie.

I tillegg har jeg lest Harry Potter 1-3 om igjen! :) Blir jo aldri lei (Sepsielt når det er 3 år siden sist). KOS!

Så der var mitt lange bokår for ifjor! Så får vi se hva bokhyllen blir fylt med i år :)

5 comments:

Datt said...

Det må være noe av de peneste bøkene jeg har sett, elsker fargene! Men får meg nok ikke til å lese de da, har ikke tålmod... :P

janne said...

:) fantastisk lesning Terry Pratchett.. Discworld amazing.. gleder meg stort til å lese "I shall wear midnight... spesielt etter din fine omtale her :)))) bøker er å blir et must i hverdagen :)
Ha en fin uke :)
Janne

Vibeke / Mammas Hus said...

Søsteren min leser masse på engelsk, skulle ønske jeg likte det. :S Da vi satt askefst i Cork i våres leste jeg jo ut de to bøkene jeg hadde med og måtte kjøpe ny. Nå var riktignok boka elendig, men den ble ikke lest ut pga engelsken heller. :(


Godt nytt (lese-)år! :)

raioX - da Tin said...

reading 32 books in english is a good way to learn , for sure !

And , let me say that, read a 'real' book is just something lovely .. I like the smell also, I never change a paper book to another kinda of ... it's just so good!

xoxo

Cintia ( Tin ) Fumagalli

Monica Helén said...

WOW, du har lest mange bøker i 2010!! Jeg tror jeg leste bare Twilight sagaen jeg.. Og prøvde å pløye gjennom Crisis også, men stoppet litt underveis. Blir litt mye på en gang for meg, og det er lettere å lese små blogginnlegg med små barn i heimen... =)